Emlékverseny

A 2013-as verseny

"...A diákok lányok és fiúk vegyesen evezésben, lövészetben és terepgyakorlatban mérték össze erejüket. A versenyen, amit a győri Bercsényi Iskola nyert, minden csapat kemény harcot vívott az elsőségért... "

"A szervezők célja egyrészt a Zsirai Sándorra emlékezés volt, másrészt az, hogy a versenyzőkkel megismertessék a Duna, a folyóvíz szépségét, valamint rendészeti, vízi rendészeti, lő-, evezős-, elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a résztvevők... " - Részlet a Kisalfold.hu cikkéből.

A 2012-es verseny

"Szeptember 15-én került megrendezésre a Dunai Hajós Zsirai Sándor Emlékverseny Gönyűn. A rendezvény célja volt, hogy méltó emléket állítson Zsirai Sándor polgárőrnek. A versenyen Komáromot a Jókai Mór Gimnázium és a Kempelen Farkas középiskola csapata képviselte..."

...

"A versenyen 5 iskola képviseltette magát összesen 6 csapattal, így ott volt a budapesti Than Károly Ă–koiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, a győri Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola és Sportiskolai Módszertani Központ, a komáromi Jókai Mór Gimnázium és Szakközépiskola, a szintén komáromi Kempelen Farkas Gazdasági, Vendéglátó, Idegenforgalmi Alapítványi Szakközépiskola,Szakiskola és Kollégium, valamint a szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, Savaria Szakképző Iskolája." - Részlet a Komarom.hu cikkéből.