Emlékverseny

A Dunai Hajós - Emlékverseny

Mottónk:

Megismételni a 2012-2013-2014 években megrendezett jó hangulatú versenyeinket. Célunk hogy, a versenyzőkkel megismertessük a Duna és mellékágainak, a Szigetköznek a szépségét. Célünk a közbiztonság, a vízi élet, a környezet és természetvédelem fontosságának népszerűsítése. Rendkívül fontos célunk a környezet szeretetére, versenyteljesétményre és ezen keresztül felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra fontosságára.

Rólunk

A verseny alapítója és ötletgazdája Farkas József vízipolgárőr, aki a Felső-Dunai Vízipolgárőrség és a Fertő Tavi Vízipolgárőrség tagjaként egyben a verseny gazdája is.
A versenyt az első két évben a Felső-Dunai Vízipolgárőrség önállóan szervezte meg. A 2014-es évben a szervezést ismételten a Felső-Dunai Vízipolgárőrség végezte, de már a Fertő Tavi Vízipolgárőrség támogatásával és segítségével. A 2015-ös évben a verseny már a két egyesület közös szervezésében valósul meg, így a sokkal nagyobb szervezői, kivitelezői és háttércsapat munkájával már garancia lesz a profi lebonyolításra és eredményes kivitelezésre.

In Memoriam Zsiros Sándor

Zsirai Sándor alias "Zsiros" 1948-ban Győrben született, a folyók városában, ahol a Mosoni Duna a Rábca Ă©s a Rába összefolyik. Nagy álma teljesült, amikor a saját tervezésű és építésű hajójával a "Nyuszifül"-el, megkezdte a hajózást 1990-ben. Igazi hajósként szelte a habokat Rajkától Esztergomig. Ha a hajód elromlott nem kérdezett, a semmiből ott termett, ha vihar érkezett és kint rekedtél a hirtelen jött zivatarban Zsirosra mindig lehetett számítani.

2011. novemberéig a Felső-Dunai Vízipolgárrőrséget erősítette és segítette a közt szolgálta....
A Dunai Hajós emlékverseny alapítása, Zsiros Sándor barátunk és hajós társunk élete és hivatása ihlette.

Jó szelet Zsiros!